2009-04-27 12:11:34• hírek • Szatmar.ro

Távolodó bajnoki címvédés

A hétvégi döntetlenjével igen messze került a CFR a bajnoki címvédéstől.

A román labdarúgó Liga1 27. fordulójában nyerni tudtak a bajnoki címre illetve az európai kupaindulásra hajtó csapatok, leszámítva a Kolozsvári a CFR-t, amely a kéthavonta esedékes edzőváltás ellenére (vagy talán éppen ezért), sem tud közelebb kerülni a vezető pozícióhoz, sőt a dobogóhoz sem.

A listavezető Dinamo nyitotta a legutóbbi fordulót, amely kellemes estét töltött a tenger partján. Bár a Farul jobban és aktívabban kezdett, Simao 25. percben vétett öngólja felébresztette a piros-fehéreket, akik Cristea és Danciulescu góljaival már a szünet előtt egyenlítettek. A második félidőben a vendégek domináltak, bár Torje gyors gólja után a hazaiak előtt is adódott egy-két lehetőség. A végén Niculescu állította be az 1-4-es végeredményt.

A Rapid ezúttal a jobbik arcát mutatta, igaz, a Pandurii nem nehezítette meg túlságosan a dolgát, mivel összességében két említésre méltó helyzetet hozott össze, amely közül azonban egyik sem volt igazán veszélyes. A hazaiak végül veszélyesen játszottak, főleg Djalovics volt mindig megjátszható elől, ám a montenegrói sorra el is puskázta lehetőségeit. Nem úgy Spadacio, aki az első félidőben egy megpattanó lövés, a másodikban pedig egy szabadrúgás révén szerezte meg a három pontot csapata számára.

 

Aki látta másfél héttel ezelőtt a Beszterce-Temesvár találkozót a Román Kupa negyeddöntőiben, annak deja-vüje lehetett a legutóbbi fordulóban. Ugyanúgy az erdélyiek kezdtek jobban és próbálkoztak többet az első félidőben, a szünet után ugyanúgy kiegyenlítettebb lett az amúgy gyenge színvonalú meccs, majd jött a hajrá egy nagy bánsági lehetőséggel, hosszabbításban pedig Curtean bombája eldöntötte a három pontot. Csak Magera gólja hiányzott a tökéletes analógiához.

A riválisok eredményei tudatában a Kolozsvári CFR-nek győznie kellett volna az Otelul ellen, ám mezőnyfölényük igen meddő volt, a Galac kontrái több veszélyt hordoztak magukban. A 41. percben egy ilyen végén Muresan utolsó emberként szabálytalankodott, amiért piros lapot kapott, csapata pedig gólt, mivel Jelev bevágta a szabadrúgást. A szünet után emberhátránya ellenére az erdélyiek mindent megtettek az egyenlítés érdekében és a csereként beálló, sérüléssel bajlódó Yssuf Kone a 65. percben egalizált. A folytatásban is több veszélyt hordoztak magukban a vendégek kontrái, mint a hazaiak mezőnyfölénye, a meccs ziccerét azonban Ruiz hagyta ki. Könnyen lehet, hogy ezzel elúsztak a csapat címvédési esélyei.

A fordulót a Steaua zárta, mely csapat az Otopeni vendégeként lépett pályára. A lassú mezőnyharcot hozó találkozón fél órát kellet várni az első vendég- és 72 percet az első hazai helyzetre (Petre Marin illetve Vitinha). A hosszabbításban aztán Kapetanosz megszerezte szezonbeli ötödik hajrá-gólját, amivel a katonacsapat besöpörte a három pontot.

A pontvadászat élén a Dinamo, az Urziceni és a Temesvár között mindössze három pont van, majd négy egységnyi szünet következik, míg az európai kupaindulásért küzdő CFR, Craiova, Steaua és Rapid között újabb három pont a különbség.

Eredmények:

Farul-Dinamo 1-4
gólok: Simao (25., öngól), illetve Cristea (39), Danciulescu (41.), Torje (53.), Niculescu (81.)

Rapid-Pandurii 2-0
gólok: Spadacio (26., 73.)

Beszterce-Temesvár 0-1
gól: Curtean (91.)

Iasi-Urziceni 0-2
gólok: Danalache (6.), Gomez (10.)

Vaslui-Brassó 0-1
gól: Surdu (35)

Kolozsvári CFR-Otelul 1-1
gólok: Kone (65.), illetve Jelev (42.)

Craiova-Arges 1-0
gól:
N'Jock (76.)

Buzau-Medgyes 1-2
gólok: Mera (36.) illetve Eric (31, 67.)

Otopeni-Steaua 0-1
gól:Kapetanosz (91)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: