2018-12-21 11:09:53• hírek • közlemény

Kolozsvári zenekar a Fölszállott a páva döntőjében

2018 ban Döntők döntője címmel hirdették meg a a Fölszállott a páva legújabb évadát. A kolozsvári Tokos Zenekar 2014-ben már szerepelt a műsorban, ahol a Zenekarok és hangszeres szólisták kategória győztesei lettek. 

Az idei évadban a szervezők választották ki az elmúlt évek legjobbjait, így meghívás alapján állt össze a 2018-as mezőny. Újdonság a műsorban, hogy  a versenyzők csak a nézők szavazatai alapján juthatnak tovább, vagy nyerhetik meg a versenyt. 
 

A kolozsvári banda az elődőntőben kalotaszegi muzsikával, majd szatmári népzenével muzsikálták be magukat a döntőbe, ahol a zsűri döntése alapján dunántúli népzenét fognak játszani. A műsornak jótékonysági célja van, ezért győzelem esetén mindenki felajánlja a nyereményét egy általa választott alapítványnak.
 

A Tokos zenekar az Erdélyi Népzenészek Egyesületét szeretné támogatni, egy millió forintos nyereményüket az egyesületen keresztül az erdélyi öreg zenészeknek ajánlja fel. Az adomány olyan rászoruló, beteg zenészeken segít, akik egész életüket a zenélésnek szentelték, és akiknek nagy szerepük volt gazdag népzenei kincstárunk fennmaradásában.
 

A nézők pénteken este követhetik a műsort a Duna Tv-n, helyi időszerint 19:30-tól, és 20:30-tól román idő szerint. A versenyzőket egy telefonszámról 20 SMS-el támogathatják, valamint a MediaKlikk Plus Applikáción keresztül további 20 voksot adhatnak le kedvenceikre. Szavazni csak a műsor ideje alatt lehet. A kolozsvári Tokos zenekar december 21-én, pénteken a délvidéki Fokos zenekarral párbajozik a Zenekarok kategória fődíjáért. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: