2012-10-12 16:28:14• hírek • Kocsis Zoltán

Van érdeklődés a hagyományos termékek iránt

Péntek délelőttől vasárnap délutánig a hagyományos termékeké Szatmárnémeti új központja, az Október 25 tér. Megnyitotta ugyanis képzeletbeli kapuit a Betakarítás Napja, amely az előző években életre hívott hagyományos termékek őszi vásárának folytatása.

Az idén rekord számú, negyvennégy termelő mutatja be és bocsátja eladásra termékeit. Szamoskrassói zöldségektől kezdve a túrterebesi és krasznabélteki muston és boron, valamint a pusztadaróci mézen keresztül, egészen a rózsapallagi gyümölcsig és pálinkáig, valamint a bogdándi bélesig, sok minden megtalálható és megvásárolható. Kapható pálinka is, különböző sajtok, kalácsok, kézműves termékek, na meg finom kolbász, májas, sonka, szalonna.

Újdonság a tavalyi esztendőhöz képest, hogy dísznövények, virágok és tuják is kaphatóak. Szintén újdonság, hogy nem csak a végterméket, hanem annak előállításához szükséges eszközöket is felvonultattak: rotációs kapákat, különböző kerti eszközöket, fűnyírókat. És természetesen nem hiányozhatnak a sörsátrak, a sült kolbász és a kürtős kalács sem.

„Délelőtt sokan voltak, aztán picit visszaesett a forgalom. Reméljük, hogy szombaton és vasárnap, amikor az emberek nem dolgoznak, még többen lesznek", mondta az egyik hústermékeket bemutató és forgalmazó stand eladója. Eközben a bogdándi béles a leginkább fogyó portéka: a néninek mentegetőznie kell, hogy mind elfogyott, de hamarosan megsül a következő adag.

A termelők vasárnap délutánig vannak kint az Október 25 téren, addig várnak minden kedves vásárlót.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: