2015-05-06 14:27:09• hírek • Szatmár.ro

Kolozsvári termékek vására Szatmárnémetiben

Elsősorban kolozsvári hagyományos termékekkel nyílik vásár pénteken az új főtéren.

Hagyományos termékek vására lesz Szatmárnémeti új központjában a hétvégén - ezzel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót szerdán Dorel Coica polgármester és Ramona Moldovan, a Kolozsváron Gyártott Egyesület elnöke.

A vásár keretében összesen 90 termelő hagyományos portékáiból lehet majd válogatni. Ebből nagyjából 20 lesz a szatmár megyei, a standok többségénél viszont Kolozs megyei termékeket találunk majd. Ez a vásár lesz az első, amelyen Kolozs megye hagyományos termékeit mutatják be a szatmári közönségnek.

A választék úgy tűnik, meglehetősen színes lesz: fa faragványokat, népviseletet, húskészítményeket éppúgy tallhatunk majd a standoknál mint hagyományos receptek alapján készített lekvárt, kézműves ékszereket vagy mézet.

A vásár pénteken 10 órakor veszi majd kezdetét és 22 órakor ér majd véget. 18 és 21 óra között román népzenei előadók fognak  színpadra lépni. Szombaton 9 órától lehet majd vásárolni egészen 22 óráig. A vásár talán legérdekesebb mozzanata is ezen a napon lesz: 13 és 15 óra között zöldség- és gyümölcsszobrászatot tanítanak majd a gyerekeknek. Vasárnap 9 és 21 óra közütt lesznek kint a termelők - ezen a napon 12 órától a ”Hocus Pocus” Magic Puppetbáb- és bűvész-előadást követhetik majd figyelemmel a résztvevők.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: