2012-03-15 15:45:26• hírek • Póti Orsolya

Festményekből és faszobrokból nyílt kiállítás

Jenei Gréta festményeit és Dragos Vasile faszobrászati alkotásait csodálhatja meg a művészetkedvelő közönség március 15-től a Szatmár Megyei Tanács Képzőművészeti Galériájában.

Képzőművészeti kiállítás nyílt március 15-én a Megyei Tanács galériájában a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesületének szervezésében. A rendezvényt Gergely Csaba, az egyesület elnöke nyitotta meg, köszöntve a résztvevőket és a kiállító művészeket. 

A tizennyolc éves Jenei Gréta gyermekkora óta érdeklődik a rajz, a festészet iránt. Tanulmányait a Művészeti Iskolában kezdte, jelenleg pedig az Aurel Popp Líceum diákja. Több hazai, illetve nemzetközi rajzversenyen vett részt, melyekről díjakkal tért haza. Alkotásai lengyelországi, horvátországi, japán és még számos hazai és nemzetközi kiállításokon szerepeltek. Gréta múlt év decembere óta tagja a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesület ifjúsági szárnyának.

Dragos Vasile fából készült alkotásairól híres, amelyeket nem csak Szatmárnémetiben, hanem más romániai településeken is bemutatott. Gyerekkorában inkább a természet-rajzolás vonzotta, később megragadta a természet, az ember háromdimenziós ábrázolása, így áttért a szobrászatra. Bebarangolta a szülőhelye környéki erdőket, összeszedve a számára érdekes, izgalmas faágakat, gyökereket. Portréit stilizálja, alakjai rokonságban vannak az afrikai faszobrokkal.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: