2020-03-10 15:32:49• hírek • Bede Emőke

Kolozsvári csalók fosztották ki az idős szatmári nőt

Március 5-én, 11 óra 30 perc körül arról értesítette a szatmári rendőrséget egy 87 éves hölgy, hogy ismeretlen tettesek – kihasználva figyelmetlenségét – kifosztották őt.

A néni beszámolója szerint két férfi azt állítva csengetett be hozzá, hogy a vízrendszert szeretnék ellenőrizni. A gyanútlan lakó be is engedte őket, ám balszerencséjére, míg egyikük elterelte a figyelmét, a másik kiürítette az idős asszony pénztárcáját. A rendőrségnek március 9-én sikerült elfogni az elkövetőket: egy 30 és egy 35 éves férfit, kik mindketten Kolozsvárról származnak. A rendőrség a két férfit 24 órára őrizetbe vette, az ügyészség vezetésével pedig büntetőjogi eljárást kezdeményeztek ellenük.


A rendőrség az utóbbi években több olyan kampányt is szervezett, mellyel a betörők és csalók leleményességére hívták fel a lakosság figyelmét. A rendőrök ezek során nem csak saját lakásukkal szemben intették éberségre a lakosokat, hanem a szomszédokéval szemben is. Kellő körültekintésre ösztönöztek mindenkit, és azt javasolták, hogy idegen embereknek senki ne szolgáltasson ki információkat saját vagy szomszédja lakására vonatkozóan.


Az akciók során különös figyelmet fordítottak az idősek tájékoztatására is, hiszen ők az egyik legérintetebb korcsoport a betöréseket illetően, hiszen az idősödő emberek hajlamosabbak jóhiszeműen akár vadidegeneket is beengedni a lakásba. Ennek elkerülése érdekében ajánlatos mindig valamilyen hivatalos igazolványt vagy felhatalmazást kérni a becsengetőktől. Amennyiben nem tudnak ilyennel szolgálni, jobb be sem engedni őket. A rendőrség emberei továbbá azt is javasolták a lakosoknak, hogy a különböző közösségi oldalakon ne osszanak meg árulkodó képeket vagy bejegyzéseket, ha hosszabb távra eltávoznak otthonról (pl. nyaralás céljából). A betörők előszeretettel szemelik ki következő célpontjukat az interneten, hiszen sokan elővigyázatlanul tudatják a nagyvilággal, ha épp nincsenek otthon.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: