2016-11-22 15:04:42• hírek • Szatmár.ro

Kolozsvári cég hozza rendbe és fogja karbantartani Szatmárnémeti útjait

Közel két éve húzódó licit, fellebbezés, pereskedés és végül egy végleges bírósági döntés eredményeként végre megvan a cég, amely az utak karbantartását fogja végezni Szatmárnémetiben. Kereskényi Gábor polgármester egy hét múlva írja alá a szerződést a Diferit Kft. vezetőivel. Remélhetőleg mielőbb megkezdődhet a munka.

A szatmárak által már nagyon várt bejelentést tett kedd délben megtartott sajtótájékoztatóján Szatmárnémeti polgármestere. Véget ért ugyanis a közel két évesre elnyúlt közbeszerzési eljárás, amelyet fellebbezések és bírósági per is színesített. A Nagyváradi Táblabíróságon ugyanis megszületett a döntés, amelyből a kolozsvári Diferit Kft. került ki győztesen a Botosani-i Tehnic Assist-tal szemben.

„Úgy tűnik, hogy két éves huzavonát követően lezárult a Szatmárnémeti utak karbantartásáról szóló keretszerződés közbeszerzési eljárása. Magát a dokumentációt már 2014 elején megkezdték előkészíteni, az ajánlatok letétele majd azok elemzése 2015 februárjában kezdődött, majd a nem várt bírósági eljárások lezártával úgy tűnik, hogy jövő kedden meg tudjuk kötni a szerződést a kivitelezővel" - magyarázta Kereskényi.

A polgármester elmondta: sajnálja, hogy már a közbeszerzési eljárás elején kiestek a jelentkező szatmárnémeti cégek, amelyek között voltak olyanok, akik képesek lettek volna a feladatot elvégezni.

„Kértem, hogy a nyertes cég a legmagasabb szinten képviseltesse magát a szerződés aláírásakor, hogy lehetőségünk legyen megbeszélni, mikor kezdenek munkához. Szeretnénk ha mielőbb megkezdődne a kátyúzás! A keretszerződés és a licit-dokumentáció alapján erre március 31-e után kerülne sor, de megpróbálom meggyőzni őket, hogy mihamarabb kezdjék meg az utak rendbetételét, ha műszakilag, emberi erőforrásban is készen állnak, és az időjárás is megfelelő" - mondja a polgármester.

Jelen pillanatban a polgármesteri hivatal felmérése szerint Szatmárnémetiben 7 ezer négyzetméternyi olyan terület van, ahol sürgős fellépésre lenne szükség. „Szeretném, ha ezt a felületet már kijavítanák március 31-ig, úgyhogy sok múlik azon, hogy sikerül-e megegyezni velük" - hangsúlyozta a város első embere.

Kereskényitől azt is megtudtuk, hogy a licitkiírásban a Szamos egyik oldalán található városrész útjainak négy éves karbantartására 82 millió lej, a folyó másik oldalán található utak javítására 62 millió lejt számítottak ki. A kolozsvári cég 62 és 47 millió lejjel nyerte meg a közbeszerzést - azaz ezek összege a maximális összeg, amit a város a következő négy évben útkarbantartásra költhet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: