2011-06-04 07:58:37• hírek • MTI

Kolozsvári Magyar Napok - egy hetes lesz

A tavalyi öt naposhoz képest egyhetesre bővül a Kolozsvári Magyar Napok rendezvénysorozat: az augusztus 15-e és 21-e között zajló fesztiválon az érdeklődők rengeteg, főként kulturális program közül válogathatnak.

"A jó értelemben vett fesztivál jellegű programsorozat elsősorban azt célozza meg, hogy a Kolozsvárról elszármazott magyarok hazajöjjenek, és egy kellemes és hasznos hetet tölthessenek el az itthon maradott hozzátartozóikkal. De úgy gondoljuk, Kolozsvár nem csak a kolozsváriaké, minden érdeklődő erdélyi és magyarországi magyart szívesen várunk ide, a kincses városba" - fogalmazott az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón Gergely Balázs, a rendezvény egyik szervezője.

A Kolozsvári Magyar Napok szervezői minden korosztály számára szórakozási és kikapcsolódási lehetőséget kívánnak nyújtani. Képzőművészeti és fotókiállítások, ifjúsági- és gyermekprogramok, szabadidős és sportrendezvények, gazdasági és politikai kerekasztal-beszélgetések, könyvbemutatók, szabadtéri filmvetítések szerepelnek a programban. Az ínyenceknek pedig gasztronómiai és borászati bemutatókkal kedveskednek.


A Száztagú Cigányzenekar is a meghívottak között van
A Száztagú Cigányzenekar is a meghívottak között van


A rendezvénysorozatra számos előadót várnak az idén is. A meghívottak között lesz a 100 Tagú Cigányzenekar, Charlie, a Kistehén Tánczenekar, Rúzsa Magdi, Benkó Dixieland Band, Deák Bill Gyula Blues Band, Kolompos, a Kolozsvári Filharmónia és a Kolozsvári Magyar Opera. A koncerteket a Főtéren tartják.

Az idei napokat több kulturális rendezvény is kíséri. Az augusztus 22-i Hungarológia Konferenciát Schmitt Pál magyar és Traian Basescu román államfő fővédnökségével tartják majd meg. Ugyanakkor a Magyar Napok keretén belül - a Szarkaláb Néptáncegyüttes és a Heltai Gáspár Alapítvány közös szervezésében - rendezik meg a XIII. Szent István-napi Néptánctalálkozót.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: