2011-11-30 20:26:41• hírek • MTI

Ideiglenes polgármestert választottak Kolozsváron

Radu Moisin alpolgármester lett Kolozsvár ideiglenes polgármestere, miután Sorin Apostu megválasztott elöljáró vizsgálati fogságba került korrupció gyanújával.

Moisin és László Attila, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) által jelölt alpolgármester közül szerdán választotta meg a kolozsvári önkormányzat az ideiglenes városvezetőt.

Az eddigi alpolgármester a román kormány fő erejét képező Demokrata Liberális Párt (PD-L) tagja, akárcsak Apostu, aki az ügyészek szerint csaknem százezer euró kenőpénzt fogadott el üzletemberektől, akiknek cégeik közbeszerzési pályázatokat nyertek a kolozsvári polgármesteri hivatalnál.

A tanácsban a demokrata pártiaknak többségük van, így Moisin megkapta a megválasztásához szükséges szavazatokat. Összesesen 15-en voksoltak rá, míg László Attila öt szavazatot gyűjtött.

A szavazás előtt vitát váltott ki a pártok között, hogy a csak 29 éves Moisin megfelelő-e ennek a tisztségnek a betöltésére, hiszen László Attila nagyobb tapasztalattal rendelkezik a közigazgatásban.

A PD-L azonban hallani sem akart arról, hogy magyar polgármestere legyen a városnak, akárcsak ideiglenesen is. Ioan Oltean, a PDL főtitkára korábban leszögezte, hogy a városnak román ideiglenes polgármestere lesz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: