2018-07-04 08:51:19• hírek • Bede Emőke

Csak egyetlen szatmári diák végzett 10-essel a 2018-as érettségin

Sok diák és szülő is izgalommal várta a szerdai napot, ugyanis délelőtt a vizsgaközpontokban és interneten is közölték az idei érettségi eredményeit.

A 2018-as érettségi szóbeli vizsgái még februárban lezajlottak, ám az írásbelik sora csak június 24-én kezdődött. A diákoknak román nyelv és irodalomból, esetenként anyanyelvből, valamint a szakjuknak megfelelő kötelező és opcionális tantárgyakból kellett bizonyítaniuk. Ebben az évben csupán egyetlen diákot kellett kitenni puskázás miatt, viszont sokaknak az utolsó pillanatban szállt inába a bátorsága, ugyanis több tucat olyan vizsgázó volt, aki nem jelent meg a nagy napon.
 

A megyei toplista élére a Mihai Eminescu Főgimnázium diákja, Roatis Iris Ioana került. A matematika-informatika szakon végzett diáklány a megyében egyedüliként mindenből a maximális jegyet szerezte meg, így a végső jegye is 10-es lett. A második helyre szintén az Eminescu diákja került, Lazar Ioana 9,93-mal zárta az érettségit. Az Avasfelsőfalusi Elméleti Líceumban végző Paul Andreea Ramona ugyancsak 9,93-mal zárt, és ugyanennyivel végzett a Doamna Stanca Főgimnázium tanulója, Varga Antonia Annamaria is.
 

A magyar nyelv és irodalomból is érettségiző diákok közül legjobban a Nagykárolyi Elméleti Líceum matek-infós diákja végzett, Budai Stefánia Panna 9,85-ös átlagjegyet szerzett. Őt a Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákja, Sárosi Máté követi, aki természettudományok szakon végzett, átlagjegye pedig nem kevesebb mint 9,75. A dobogó harmadik foka is egy kölcseysé lett, a filológiát végző Kovács-Bálint Boróka 9,66-tal zárta az érettségit.
 

Szatmár megyében összesen 1946-an tették próbára tudását, ebből 1722-en első alkalommal futottak neki az érettséginek, 224 jelentkezőnek azonban már nem volt ismeretlen a terep. Ha valaki elégedetlen a kapott eredményekkel, az óvást egészen délután 4 óráig lehet benyújtani, a végleges eredményekre pedig július 9-én lehet számítani. Hamarosan közöljük a százalékban kifejtett statisztikákat is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: