2011-05-26 16:55:58• hírek • Szatmár.ro

Kollokviumot szervez a Megyei Könyvtár

A Szatmár Megyei Könyvtár, a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség, a gyermekvédelmi igazgatóság, valamint a „Gheorghe Dragos" Gazdasági Líceum közös projektet indít: május 30-án „Ismerjük meg jobban egymást, és éljünk szebben - A roma közösség" címmel szerveznek kollokviumot.

Hétfőn délután 13 órától a Kereskedelmi és Ipari Kamara gyűléstermében kerül sor arra a kollokviumra, amelyet a könyvtár, a tanfelügyelőség, a gyermekvédelmi igazgatóság a gazdasági líceum közösen szervez. A programban közreműködnek a „Ioan Slavici" Nemzeti Kollégium diákjai is.

„Ismerjük meg jobban egymást, és éljünk szebben. A roma közösség" című kollokvium fő célja az egyenlőségérzet erősítése, a diszkrimináció és a xenofóbia megszüntetése, valamint a különböző etnikumok harmonikus együttélése egy olyan közösségben, amely egymás kölcsönös tiszteletét helyezi előtérbe.

- Ezzel a tevékenységgel szeretnénk megszüntetni, legalábbis csökkenteni a más etnikumok iránti megkülönböztető jellegű hozzáállást, ugyanis Isten szeme előtt mindannyian egyenlőek vagyunk. Másrészt arra is felhívjuk figyelmet, hogy a Megyei Könyvtár adatbázisa számos olyan kiadványt tartalmaz, mely a roma nép életéről, tradíciójáról és kultúrájáról informálja a lakosságot. Mindezek elolvasása segítség ahhoz, hogy megértsük e nép helyzetét, mielőtt elítéljük őket. - nyilatkozta Ardelean Mircea, a könyvtár igazgatója.

A rendezvényre minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: