2012-01-09 15:31:49• hírek • Póti Orsolya

Kollokvium a Szatmári Nemzeti Kulturális Napok alkalmából

A Művelődési és Nemzeti Örökségvédelmi Minisztérium, a Szatmár Megyei Művelődési és Nemzeti Örökségvédelmi Igazgatóság, valamint a „Poesis" Multikulturális Központ szervezésében január 9-én kollokviumra került sor a szatmárnémeti Miorita vendéglőben.

„Jelentős szatmári személyiségek és események a nemzeti kultúrában" címmel került sor kollokviumra hétfő délben 12 órától a Miorita vendéglő fehér termében. A Szatmári Nemzeti Kulturális Napok keretében szervezett eseményt George Vulturescu, a Művelődési és Nemzeti Örökségvédelmi Igazgatóság vezetője nyitotta meg, majd kulturális előadásokra került sor.

A beszélgetést Mircea Popa kolozsvári egyetemi tanár előadásával indult, aki a szatmári irodalmi és kulturális sajtóról beszélt. Ezt követően Gheorgeh Glodeanu egyetemi tanár a Mihai Eminescu prózában szereplő halhatatlan lényekről beszélt, majd Erdős Judit muzeológus tartott előadást Aurel Popp szatmári festőművészről.

A résztvevők továbbá olyan előadók bemutatóját hallhatták, mint Alexandru Zotta, Daniel Sauca, Dr. Kiss Imola, Drd. Gheorghe Toduti és Muhi Sándor. A Szatmári Nemzeti Kulturális Napok rendezvénysorozat január 14-én zárul Mihai Eminescu szobrának koszorúzásával, valamint az „Afirmarea" irodalmi kör előadásával.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: