2010-09-15 10:04:47• hírek • blikk.hu

Csillaghullás a József Attila Színházban

Felbolydult a színházi szakma az elmúlt napokban, sorra jöttek a hírek: alapemberek távoztak a József Attila Színház társulatából.

A megválasztott új igazgató, Méhes László (49) ugyan nem tartott nagy „vérengzést", mégis meglepő döntések születtek a szerződésekkel kapcsolatban. Például távozik a társulatból Sztankay István (74) Kossuth és Jászai-díjas színészlegenda. A színművész közös megegyezéssel állt fel, mint mondja: 75 éves korára eljött az ideje a függetlenedésnek, és hogy némiképp visszavegyen a tempóból.

- Mostantól szabadúszó nyugdíjas leszek, az most úgyis nagy divat - mondta a Blikknek Sztankay. - Egész pályafutásom alatt színházakhoz tartoztam, 11 évig voltam a Nemzetiben, 16 évet a Madáchban, játszottam vidéken, az utóbbi 19 év a József Attilában telt. 75 évesen az ember már felelősséggel tartozik magáért, nem tudok és nem is akarok esténként héttől tízig teljesíteni, nincs már hozzá energiám. Persze nem tudhatom, mit hoz a jövő, ha van még hátra feladat, az is jó, ha nincs, az is. Isten kezében vagyunk - tette hozzá a színművész, aki azonban a zalaegerszegi színházban művészeti tanácsadóként tovább dolgozik.

Rajta kívül több, filmekből vagy sorozatokból ismert arc is távozik. Mihályi Győző (56) ezentúl darabokra szerződik, Ullmann Mónika (37) és Schnell Ádám (46) szabadúszó lett, ami sokkal nagyobb létbizonytalanságot jelent egy művész életében, mint a társulati tagság, ám szabadabb a döntéshozás is.

A cikk folytatását a blikk.hu oldalán olvashatják.


19 évig volt a József Attila Színház tagja Sztankay István, aki a jövőben a zalaegerszegi színház művészeti tanácsadója lesz
19 évig volt a József Attila Színház tagja Sztankay István

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: