2012-01-16 14:10:01• hírek • Szatmar.ro

Kollégái borzasztóan büszkék Manira

A vasárnap este véget ért Dakar ralin 17. helyen végzett Gyenes Emánuel nem csak önmaga, hanem a teljes román motorsport legjobb eredményét érte el. Éppen ezért nem csak szűkebb pátriája, Szatmárnémeti lehet rá büszke, hanem az egész ország. A legbüszkébbek azonban minden kétséget kizáróan kollégái az Autonetnél - természetesen családja és barátai mellett.

„Nagyon büszkék vagyunk Manira és várjuk már haza - mondta a szatmar.ro megkeresésére Balog Barna, Mani egyik kollégája. A legfontosabb az volt, hogy épségben érjen haza. Hogy befejezte a versenyt, az már önmagában hatalmas teljesítmény, az eredménye pedig fantasztikus."

Néhány héttel elindulása előtt Gyenes a sajtónak és, amint azt megtudtuk, a kollégáinak is arról beszélt, hogy szeretne az első tizenötben végezni. „Egy sportolónak mindig kell legyen egy célja. De mi a helyezésétől függetlenül is büszkék vagyunk rá. Szerintem nagy szó, hogy egyetlen büntetést sem kapott, egyetlen mérési pontot sem hagyott ki. Hibátlanul ment", mondta Balog.

A kollégák az elejétől a végéig, lépésről lépésre figyelemmel követték Mani versenyét. „Szerencsére a Dakar hivatalos honlapján élőben lehetett követni, hogy éppen hol tart. Az utolsó napokra pedig a versenyről közvetítő magyar tévé is felfedezte, hogy van egy erdélyi magyar, így az összefoglalókba is bekerült", mondta a barát.

Balog azt is elárulta, az elmúlt két héten csak egy sms-t küldött a híres kollégájának, mert korábban megbeszélték: Maninak a versenyre kell koncentrálnia, semmilyen hazai dolog nem vonhatja el a figyelmét.

Gyenes, amikor éppen nincs versenyen, akkor a cégekkel, partnerekkel tartja a kapcsolatot, képviseli az Autonetet. „Minden szatmárnémeti fiatalnak példát mutat: egy kisvárosból eljutott oda, hogy a legnagyobbakkal mérheti össze tudását és a legnagyobbak is elismerik képességeit. Büszkék vagyunk rá!", mondta Balog Barna.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: