2011-03-31 16:39:49• hírek • Szatmár.ro

Csőben sült tojásvariációk

A baráti összejövetelek, partyk, ünnepi alkalmak - leginkább Húsvét - közkedvelt ételfélesége a töltött tojás, amit megannyi variációban elkészíthetünk. Ezúttal csőben sült tojásrecepttel rukkoltunk elő.

Csőben sült tojás spárgával

Elkészítéséhez: 6-8 szál spárga, 6 db tojás, ½ pohár tejföl, 2 dkg vaj és 2 nagy kanák reszelt sajt szükséges.

Elsőként a spárgát enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, jól kinyomkodjuk belőle a vizet, és 2 centiméteres darabokra vágjuk. Ezt követően szétterítjük egy tűzálló tálban, és leöntjük olvasztott vajjal. A következő lépésben négy tojást egyenként ráütünk a spárgára, megsózzuk és beszórjuk 1 kanál reszelt sajttal. Majd két tojássárgáját elhabarunk tejföllel, ráöntjük a tojásokra, ismét meghintjük reszelt sajttal, végül forró sütőben rózsaszínűre pirítjuk.

Csőben sült sajtos tojás

Elkészítéséhez: a tojáshoz: 4 db tojás, 1 dkg vaj, 2 kanál tejföl, 1 dkg kapribogyó, 1 kanál reszelt sajt; a mártáshoz: 5 dkg vaj vagy margarin, 2 kanál liszt, 1 pohár tej, ½ pohár tejföl, 1 db tojássárgája, 5 dkg reszelt sajt és ízlés szerint só szükséges.

Az előzőleg már keményre főtt tojásokat hosszában kettévágjuk, a sárgájukat kikotorjuk, szitán vagy villával áttörjük, összekeverjük vajjal, tejföllel, reszelt sajttal és finomra vagdalt kapribogyóval. Ezzel a keverékkel megtöltjük a tojásfehérjéket.

A mártáshoz vajból és lisztből világos rántást készítünk, levesszük a tűzről, apránként adagolva feleresztjük hideg tejjel, majd habverővel kavarva felforraljuk, végül langyosra hűtjük. Ezt követően belevegyítjük a tejfölt, a tojássárgáját, a reszelt sajtot és megsózzuk. A mártás felét tűzálló tálba öntjük, belerakjuk a tojásokat és ráöntjük a mártás másik felét. Végül a tetejét megszórjuk reszelt sajttal és 30 perc alatt pirosra sütjük. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: