2019-04-03 13:23:43• hírek • Közlemény

Köldökzsinór program: Szatmárnémetiben 230 babacsomag talált gazdára

Magyarország Kormánya határon átnyúló magyar családok támogatáspolitikájának köszönhetően, ma Szatmárnémetiben 230 babacsomagot osztottak ki.

A juttatásban azok a Szatmár megyei magyar családok részesültek, amelyek 2018-ban a Köldökzsinór program során anyagi támogatást is igényeltek. A külhoni magyar családok támogatása a Nemzetpolitikai Államtitkárság külhoni magyar gyermekek éve programsorozat keretében valósult meg. A lebonyolításban Magyarország Főkonzulátusa Kolozsvár és az Eurotrans Alapítvány segédkezett.

 

A Köldökzsinór programról bővebben: Minden erdélyi magyar gyermek számít!

 

Szülőként természetes, hogy szeretnénk mindent megadni gyermekünknek - közli az Eurotrans weboldala. Így folytatják: A Köldökzsinór program lehetővé teszi, hogy erdélyi magyar szülőként Ön is részesüljön a magyar kormány által biztosított támogatásokból. Az Eurotrans Alapítvány segítségével egyszerűen igénybe veheti ezeket a támogatásokat.

 

Anyasági támogatás

 

Az anyasági támogatás keretében gyermekenként egyszeri 64 125 forint, ikertestvérek esetén gyermekenként 85 500 forint támogatást igényelhet. A kérelmet a gyermek születését követő hat hónapon belül lehet benyújtani.

 

Babakötvény (fialatok életkezdési támogatása)

 

Babakötvény keretén belül a Magyar Államkincstár gyermeke részére nyit egy számlát, amelyre 42 500 forintot helyez el. Ez évente kamatozik, így a megtakarítással majd a 18. évét betöltött gyermeke rendelkezhet.

 

Az Eurotrans Alapítvány segítségével gyorsan és egyszerűen igényelheti a Köldökzsinór Program támogatásait. Hívja a 0364 410 097 telefonszámot kérdéseivel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: