2020-07-28 08:45:08• hírek • Bede Emőke

Kölcsey-ünnepségre készülnek Sződemeteren

augusztus 07

A világjárvánnyal kapcsolatos előírások messzemenő betartásával hirdeti meg a Szatmárnémeti Kölcsey Kör és az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Tasnád RMDSZ-szervezetével, a tasnádi Ady – Kölcsey Kulturális Egyesülettel, a sződemeteri Kölcsey Ferenc Egyházi és Kulturális Központtal, valamint a szülőfalu Református Egyházközségével karöltve az idei Kölcsey-megemlékezését – tájékoztatta szerkesztőségünket Muzsnay Árpád.

Az eseményre a sződemeteri református templom kertjében kerül sor augusztus 7-én, péntek délután 5 órától. A résztvevőket elsőként Muzsnay Árpád, az EMKE főtanácsosa fogja köszönteni, majd ünnepi beszédet mond a Budapestről érkező Szili Katalin miniszterelnöki megbízott, Pataki Csaba megyei tanácselnök, illetve Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei ÖK elnöke. Utánuk köszöntőt mond és Kölcsey Ferenc gondolatait tolmácsolja Petneházy Attila miniszteri biztos, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház művésze. Őt követően a szatmári Harag György Társulat három színművésze, Nagy Csongor, Poszet Nándor, valamint Varga Sándor áll majd a közönség elé.


Az ünnepi köszöntők és előadások után sor kerül a koszorúzásra is, melyet Bendel József mérnök fog levezetni. Zárásként pedig Pakulár István és Pakulár Bú Julianna lelkipásztor bemutatják a Kölcsey Ferenc Egyházi és Kulturális Központ kiállítását.


A szervezők az ünnepségen és a kiállítás-megtekintésen résztvevőket arra kérik, hogy a járványügyi helyzetre való tekintettel vigyenek magukkal egészségügyi maszkot, a napsütés vagy eső ellen pedig egy esernyőt. Hozzáteszik: érkezéskor lázmérésre és kézfertőtlenítésre kell számítani.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: