2013-02-11 19:11:51• hírek • Kocsis Zoltán

Kölcseysek látogatták meg a 112-es központot

Az Európai Unió döntése következtében 2009 óta, azaz immár négy éve február 11. az egységes segélyhívó telefonszám, a 112 eurónapi napjának számít. Ebből az alkalomból a Szatmár Megyei Rendőrség két tudatosító-információs akciót szervezett a hétfői nap során.

Egyrészt a rendőrség munkatársai látogatást tettek a 15-ös lakónegyedben található Balcescu-Petőfi Általános Iskolában. A szakemberek a tanintézmény hatvanhat VII. és VIII. osztályos tanulójának magyarázták el a 112-es segélyhívó számmal kapcsolatos tudnivalókat. Igyekeztek elmondani a gyerekeknek, mikor és miként kell használni, hívni a számot. Próbálták megértetni a tanulóknak, hogy a fölösleges telefonálgatás jelentős emberi energia- és pénzáldozatot von maga után. Arról nem is beszélve, hogy lehet, közben másutt tényleg segítségre szorul valaki.

Szintén hétfőn a Kölcsey Ferenc Főgimnázium ötven diákja látogathatta meg azt a diszpécser-központot, ahová a 112-es segélyhívások befutnak. A tanulók megtapasztalhatták, miként működik a telefonközpont, miként dolgoznak ott az emberek.

Romániában országos szinten a 112-es segélyhívások 68%-a vaklármának bizonyul. Pszichés zavarokkal küszködők mellett a gyerekek hívják legtöbben ok nélkül a számot.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: