2011-03-08 15:45:30• hírek • Szatmar.ro

Kölcseysek a környezetvédelemért

A modernizáció előrehaladtával, a technika néha esztelen fejlesztésével, a globalizáció előretörésével sajnos egyre távolabb kerülünk a környezetünktől, a természettől, egyre kevésbé vesszük észre annak panaszait. Éppen ezért örvendetes, ha egy lelkes pedagógus és egy pályázat meg tudja a szólítani a jövő generációját, akiknek tagjaiban talán tudatosul a környezetvédelem fontossága.

Kedd délelőtt a Kölcsey Ferenc Főgimnázium mintegy tucatnyi VII. osztályos tanulója látogatta meg a Szatmár.ro-t, akik saját festményeikkel, képeikkel szó szerint színt vittek, pontosabban színt hoztak szerkesztőségünkbe. A Fehér Laura magyartanárnő vezette kis „delegáció" tagjai ötletes műveikkel és tartalmas narrációval jelezték: igen is figyelnek környezetükre és az energiagazdálkodásra.

Fehér tanárnő elmondta, a gyerekek a szabad foglalkozásként elkészített képeikkel valamint magával az előadással már tucatnyi (köz)intézményt látogattak meg, az akció pedig, akárcsak a téli kántálás, része egy magyarországi pályázatnak, melynek főnyereménye egy Adria-tengerparti nyaralás.

Reményeink szerint teljesül a diákok álma, amennyiben azonban nyáron mégsem az Adria habjaiban áztatják lábaikat, az arcukról olvasható lelkesedésből kiderült: máris sokat nyertek ezzel a közös tevékenységgel.


A kölcseys diákok a környezetvédelemért kampányoltak


A kölcseys diákok a környezetvédelemért kampányoltak


A kölcseys diákok a környezetvédelemért kampányoltak


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: