2016-11-12 15:41:38• hírek • Kocsis Zoltán

Kölcseysek a Pénzsztár elődöntőjében

A november 10-i regionális középdöntőket követően bejutott a legjobb nyolc csapat közé a Kölcsey Ferenc Főgimnázium négy diákja a Pénzsztár elnevezésű magyarországi, de határon kívülieknek is lehetőséget biztosító gazdasági versenyen. Gál Éva tanárnő tanítványai, Pataki Balázs, Lázin Áron, Barta Roland és Kondics Gergő ezzel bejutottak az elődöntőbe.

A Pénzsztárra idén mintegy nyolcezer (!) csapat nevezett be Magyarországról és a határon túlról egyaránt. Négy selejtezőforduló után azonban immár csak nyolcan maradtak talpon.

Minden régióból és a határon túli magyar lakta területekről négy-négy csapat vágott neki a november 10-i középdöntőnek. A megmérettetés során széles körű ismeretekről kellett számot adniuk a versenyzőknek. Két perc állt a rendelkezésükre ahhoz, hogy egy prezentációban összefoglalják, mit is jelentenek számukra a pénzügyek, illetve szintén két percben kellett bemutatniuk saját környezetük/régiójuk pénzügyeit. A feladatok között szerepeltek totó típusú kérdések, igaz-hamis állítások és tippelős játékok. A csapatok szituációs feladat keretében eljátszották, hogy egy szakértőhöz ügyfél érkezik, akinek két percben tájékoztatást adtak a lehetőségeiről, rövid összefoglalók alapján azonosítottak különféle pénzügyi szakmákat, tevékenységeket, és ábrák segítségével elemeztek pénzügyi-gazdasági folyamatokat. A szervezők egy egyoldalas szakmai szöveg alapján tíz kérdésre vártak választ a versenyzőktől, akiknek azt is bizonyítaniuk kellett, hogy mennyire vannak tisztában a pénzvilágot szabályozó törvényi háttérrel, mesélte Gál Éva tanárnő.

A november 24-én esedékes elődöntőbe jutott csapatok közül a legjobb négy küzdhet meg a december 8-i döntőben a 2016. évi PénzSztár címért és a fődíjakért. A győztes csapat minden tagját a Budapest Bank 100 ezer forinttal, a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége pedig egy-egy okostelefonnal díjazza, de a versenyzőket további értékes nyeremények is várják. A szervezők olyan tudásalapú szakmai díjakkal - továbbképzésekkel, tréningekkel és tanulmányutakkal - is készülnek a csapatok megjutalmazására, amelyek támogatják a verseny célját, írja a pénzsztár.hu.

Az elődöntőbe jutott csapatok:

Dél-Alföld régióból: BIKA, Kecskeméti SZC Kada Elek Közgazdasági Szakgimnáziuma
Dél-Dunántúl régióból: Insiders - Energetikai Szakgimnázium és Kollégium, Paks
Észak-Alföld régióból: Mon(k)ey Managers - Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium
Észak-Magyarország régióból: The team - Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium, Ózd
Közép-Dunántúl régióból: Wall Street - Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium, Székesfehérvár
Közép-Magyarország régióból: Nationale Jugendliche Gesellschaftlichenarbeitsgruppe - META Don Bosco Szakgimnázium, Budapest
Nyugat-Dunántúl régióból: Hiteljárókeret - Szombathelyi SZC Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakgimnáziuma
Határon túlról: Stockholders - Kölcsey Ferenc Főgimnázium, Szatmárnémeti

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: