2009-11-02 13:20:47• hírek • Ferenczi Noémi

Kölcseys siker Sepsiszentgyörgyön

Az ország legjobb hat angolul tudó középiskolás diákja közé jutott a Kölcsey Ferenc Főgimnázium egyik diákja. A második, végső fordulón második helyezést ért el.

Erdei Csilla, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium XI. C osztályos diákja már számos versenyen és olimpiászon bizonyította angol nyelvtudását. Elmondása szerint erre a versenyre sem készült külön, viszont ötödik osztályos kora óta nagyon komolyan veszi az angol nyelv tanulását és gyakorlását és már alig várja a következő megmérettetést.

A „Több nyelv, több esély" nevet viselő versenyen nem csak angol hanem még számos nyelv területén mérik össze tudásukat a középiskolás diákok. Idén összesen 14 iskola, 314 diákja vett részt a kétfordulós versenyen. Az első fordulóban írásbeli felmérő és olvasási feladat várt a diákokra, majd a hat legnagyobb pontszámot elérő diák jutott tovább a második fordulóba, melyre az elmúlt hét folyamán Sepsiszentgyörgyön került sor.

Erdei Csilla az első fordulón maximális pontszámot ért el, a másodikon pedig a képzeletbeli dobogó második fokára állhatott fel. Nyereménye pénzjutalom és ingyenes nyelvvizsga. A második fordulón is szóbeli és írásbeli feladatokkal kellett megbirkózniuk a versenyben maradt diákoknak.

Erdei Csillát Francia Réka, angol szakos tanárnő készítette fel a versenyre.


Erdei Csilla, XI. osztályos tanuló a képzeletbeli dobogó második fokára állhatott
Erdei Csilla, XI. osztályos tanuló a képzeletbeli dobogó második fokára állhatott


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: