2018-04-17 08:23:02• hírek • Közlemény

Kölcseys siker Kolozsváron: országos versenyen a diákok

Április 13-14. között rendezték meg az Atlantisz Harangoz Országos Versmondó Vetélkedőt, melyen négy kölcseys diák vett részt. A versenyen szerzett élményekről a Kölcsey Ferenc Főgimnázium XI. E. osztályos diákja, Grebur Krisztina írt beszámolót:


"Iskolánkban már-már hagyománnyá vált ezen a kolozsvári országos versenyen való részvétel. Erdély egyik legnívósabb versenyéről van szó, ezért is örömmel térünk vissza minden évben Atlantisz harangját kongatni, élményeket gyűjteni.  


A vetélkedőt a kincses városban a János Zsigmond Unitárius Kollégium szervezi minden évben. Itt talkálkozik az az 50-60 középiskolás versmondó évről évre, akinek fontos a vers, a szép magyar szó. Minden évben más-más tematikát dolgoznak ki a szervezők, az idei téma a szó hatalma volt. Két verssel kellett színpadra állniuk a versenyzőknek, egy kötelező versssel és egy, a témának megfelő választott verssel. Idén Karinthy Frigyes: Az ige így született című versét tették kötelezővé a versenyzőknek, akik két kategóriában mérhették össze tudásukat: IX-X. és XI-XI. osztályos korcsoportban. Összesen 52 versmondó  vett részt a megmérettetésen.


A szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnáziumból négy középiskolás diák érkezett a helyszínre: Kovács Viktória (X. osztály, felkészítő tanár: Pataki Enikő), Grebur Krisztina (XI. osztály, felkészítő tanár: Téglás József), Szilágyi Kinga (XII. osztály, felkészítő tanár: Forizs Enikő) és Mészáros Cynthia (XII. osztály, felkészítő tanár: Fisár Erika). A diákokat idén is Forizs Enikő magyartanárnő kísérte el a versenyre.


A mezőny, mint minden évben, most is nagyon erős volt. A többnyire színművészekből és rendezőkből álló zsűrinek nem lehetett könnyű dolga. A versenyről Grebur Krisztina minisztériumi dicsérettel tért haza."

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: