2015-11-13 08:45:06• hírek • Szatmár.ro

Kölcseys gólyabál - Szabó Anna és Zimán Dávid lettek Al Capone örökösei

Csütörtökön tartotta éjszakába nyúló gólyabálját a Kölcsey Ferenc Főgimnázium a Szakszervezetek Művelődési Házában. A rendezvény tematikája az 1920-as, 1930-as évek Amerikája volt, a gólyák pedig mindannyian a nemrég elhunyt maffiavezér örökösei szerettek volna lenni.

Igen kitettek magukért idén is a szervezők: most a 20-as, 30-as évek Amerikáját idézték meg a gólyabálon. Ez azonban nem csak a ruhákban, díszletben mutatkozott meg, a gólyák vetélkedőjének története szerint nemrég hunyt el Al Capone, a híres maffiavezér, a gólyapárok pedig mint rokonok a helyére, pontosabban az örökségre pályáznak. Kivetített filmecskében mutatkoztak be és mondták el, hogy mire használnák fel az örökséget, táncoltak, talpraesettségüket és a korral kapcsolatos ismereteikből is számot adtak a versenyzők. Az osztályok feladata pedig egy-egy fiktív jelenet színpadra vitele volt megadott tárgyak felhasználásával és tanárok bevonásával. A két külön vetélkedőt két külön zsűri pontozta, a legnehezebb dolga persze az örökösöket kiválasztó testületnek volt.

A Szakszervezetek Művelődési Háza zsúfolásig telt, pótszékeken és a lépcsőkön is ültek a rokonok, szimpatizánsok, na meg a középiskolás diákok.

A rendezvényt több sztárvendég fellépése is színesítette. Maksa Zoltán humorista már a kezdetekben megtalálta a közös hangot a diáksággal, poénja hatására persze nem csak a nebulók, hanem a tanárok és szülők is dőltek a nevetéstől. Amíg a zsűri a pontokat összesítette, addig a The Hats zenekar fellépését követték figyelemmel a nagyon izguló diákok.

Közel fél 11 volt már, amire megszületett a döntés. Először az osztályok versenyének legjobbjait díjazták. Az első helyezett a IX. F lett, a második helyen a C-sek végeztek, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a IX. A osztály tagjai léphettek fel.

A hangulat fokozódott, ekkor még a Facebookon elindított fotós népszerűségi verseny győzteseinek a kihirdetése következett. A lányok közül Glozer Laura, a fiúk közül Viski Márk kapta a legtöbb lájkot.

Aztán következett az est fénypontja, az Örökösök kihirdetése! A lányok közül Szabó Anna lett az első helyezett, a második díjnak Bauer Nóra, a harmadiknak Komáromi Bettina örülhetett. A fiúknál a zsűri Zimán Dávidot találta a legmegfelelőbb örökösnek, a második helyen Boér Erik, a harmadikon Borneas Cristian végzett.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: