2017-04-07 11:00:50• hírek • Szatmár.ro

Kölcseys és művészetis siker a Magyarságtörténeti tanárgyversenyen

Idén először szervezték meg megyénkben is az Oktatási Minisztérium által jóváhagyott és finanszírozott Magyarságtörténeti tantárgyversenyt. A megmérettetésen VI. és VII. osztályos tanulók vehetnek részt, 2 tagú csapatokkal.

A megyei szakaszt nemrég tartották a Ion Creanga Általános Iskolában. A VI. osztályos kategóriában a Kölcsey Ferenc Főgimnázium két diákja végzett az élen, 9,60-as átlaggal. Keresztúri Dániel-Zsolt és Sztankovics Alexandra felkészítő tanára Csorján Árpád volt. A VII. osztályos kategóriában az Aurel Popp Zene- és Képzőművészeti Líceum diákjai végeztek az élen 9,05-ös médiával. Simionaș Varga Anna és Maksay Melinda felkészítője ugyancsak Csorján Árpád tanár úr volt.

Az országos döntő Csíkszeredában lesz április 20-22. között a Kós Károly Technológiai Líceumban. A tantárgyverseny országos szakaszán a megmérettetés két részből áll, lesz egy írásbeli próba, valamint egy szóbeli, amelynek keretében egy maximum 4 perces jelenetet kell minden csapatnak bemutatnia a tematika alapján.

A verseny a Kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem Történelem és Filozófia karán belül működő Kolozsvári Magyar Történeti Intézettel partnerségben kerül megszervezésre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: