2013-11-19 12:05:59• hírek • Szatmár.ro

Kölcseys első hely a nagyváradi szavalóversenyen

János Abigél első helyezett lett, Berki Ádám dicséretet kapott az Ady Endre nevét viselő versenyen.

A hétvégén a nagyváradi Ady Endre Líceumban szervezték meg a költő nevét viselő szavalóversenyt. Tizedik alkalommal került sor erre a rendezvényre, amelyet idén az oktatási intézmény és a Partium Alapítvány közösen szervezett meg.

A diákok Bihar, Szatmár, Szilágy, Kolozs és Hajdú-Bihar megyéből érkeztek a megmérettetésre. Két korcsoportra osztva versenyeztek: a 9-10. osztályosok, illetve a 11-12. osztályosok csoportjában, viszont ami különlegesség az az, hogy oktatási intétményenként két diák vehetett részt a szavalóversenyen. A diákok két kötelező és három szabadon választott Ady-verssel kellett készüljenek az igényes vetélkedőre.

A teljes mezőny 34 tagú volt, a szatmári küldöttség pedig remek eredményeket ért el. A tizedikes János Abigél első helyezést szerzett, a tizenegyedikes Berki Ádám pedig dícséretet kapott.

A verseny mellett a résztvevő diákoknak sikerült megismerniük Nagyvárad városát is. Megkoszorúzták a Holnaposok szoborcsoportot, koszorút helyeztek el Ady Endre mellszobránál, valamint látogatást tettek a színházban és az Ady Emlékmúzeumban is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: