2018-11-01 08:09:12• hírek • Szatmár.ro

Kölcseys diákok a Pénzmágnes vetélkedő döntősei között

Lezajlott a Pénzmágnes – kulcs a gyarapodáshoz című vetélkedő első, online fordulója, amelyre több, mint kétszáz középiskolás jelentkezett erdélyszerte, de kárpátaljai, illetve vajdasági diákok is megmérettették magukat.

A versenyt a Romániai Magyar Közgazdász Társaság, Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa és a Magyar Mágnás Egyesület valamint a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem együtt szervezi. Közös céljuk hangsúlyt fektetni az erdélyi magyarok körében történő pénzügyi nevelésre. A legjobban teljesítő 20 diák Kolozsváron méri össze tudását november 30-án. Az első helyezett 500, a második 300, a harmadik pedig 200 euróval gazdálkodhat, ezen kívül értékes különdíjakkal is jutalmazzák a komoly felkészülést.
 

A nyertes diákok Csíkszeredából, Székelyudvarhelyről, Szatmárnémetiből, illetve Marosvásárhelyről, Kolozsvárról és Zentáról érkeznek majd. Városunkból a Kölcsey Ferenc Főgimnázium két diákja is kiválóan szerepelt az első fordulóban, így a kolozsvári összecsapáson már biztosan ott lesz Podolyák Krisztián Vilmos és Fenczák Boglárka is, azaz éppen egy hónap múlva lesz kinek drukkolnunk a Pénzmágnes döntőjén.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: