2016-04-13 10:46:41• hírek • Szatmar.ro

Kölcseys diákok a Cultura Nostra döntőjében

Pannonhalmán rendezték meg a XV. Cultura Nostra történelemvetélkedő döntőjét, melybe a Kölcsey Ferenc Főgimnázium csapata is bekerült. A vetélkedő témája „Szent Márton nyomában: A keresztény Európa születése (313-1000)" volt.

A döntőbe a Kárpát-medence minden részéről érkeztek csapatok: a Vajdaságból, a Felvidékről és Erdélyből is. A csapatokat három fő alkotta, a Kölcseyét Ilyés Adrienn, Katona Gergő és Lázin Áron erősítette, felkészítő tanáruk pedig Csorján Árpád történelemtanár volt.

Az apátság nevéhez méltóan a legjobb körülményeket és ellátást biztosították a versenyzők számára.

„A döntőre kis előadással kellet készülni, de tudásunkról is számot kellett adni több fordulón keresztül. Ám ahogy Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát is elmondta, a versenynek mindenki nyertese, a döntőbe való bejutással ugyanis már mindenki bizonyította felkészültségét", számolt be élméneyiről Ilyés Adrienn, Katona Gergő és Lázin Áron.

A döntőbe jutás jutalmaként a csapatok június 4-én az apátság szervezésében egy hetes kiránduláson vehetnek részt, mely során megtekinthetik a bábolnai ménest, a Herendi porcelánmanufaktúrát és a Pannonhalmi főapátság teljes területét.

Tisztes helytállásukért a kölcseysek értékes könyvcsomagot kaptak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: