2012-10-15 12:40:26• hírek • Póti Orsolya

Kölcseys diák részesült Kazinczy-emlékplakettben

A magyarországi Sátoraljaújhelyen rendezték meg az Édes Anyanyelvünk Nyelvhasználati Vetélkedő határokon átnyúló döntőjét. A megmérettetés végén a két emlékplakett közül az egyik a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium tanulóját, Hart Edinát illette.

133 középiskolás mérhette össze tudását az Édes Anyanyelvünk Nyelvhasználati Vetélkedőn Sátoraljaújhelyen. Az idei 40. országos döntőn is számos jeles nyelvész, tudós és tanár foglalt helyet a bíráló bizottságokban.

A vetélkedő döntőjében azok a diákok vehettek részt, akik kitűnő eredményeket értek el az előző hónapokban megrendezett nyelvművelési vetélkedőkön. Hart Edina, a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium végzős tanulója a Kolozsváron megrendezett Aranka György Nyelvművelő Vetélkedő országos szakaszán ért el második helyezést. Itt nyerte el a jogot a határokon átívelő versenyen való részvételre.

Edina az új tanév kezdete óta mindennap több órát készült a határon túli döntőre Bagosi Ilona magyartanárnő segítségével. A döntőben egy háromórás megmérettetésen húsz gyakorlatot - többek között nyelvtani, helyesírási, stilisztikai feladatot - kellett megoldani, és egy kreatív szövegalkotási feladat is várt a résztvevőkre

A vetélkedő legjobbjainak járó emlékplaketteket Kazinczy Ferenc sírjának megkoszorúzása után adták át. A zsűri a magyarországi versenyzőkön kívül csak két határon túli diák kitűnő eredményét jutalmazta emlékplakettel. Az egyik plakett pedig a kölcseys diáklányt, Edinát illette.

A kiemelkedő teljesítmény felvételt jelent az kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem egyetem magyar szakára, amennyiben a tanuló az érettségi után itt szeretné folytatni a tanulmányait.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: