2012-02-06 13:44:07• hírek • Póti Orsolya

Kölcseys diák a vetélkedő nemzetközi döntőjében

A összpontszámozás alapján Szatmár megye harmadik helyen áll, ugyanis Tóth Imola továbbjutott a nemzetközi döntőbe, a három másik diák pedig középmezőnyben végzett.
A összpontszámozás alapján Szatmár megye harmadik helyen áll, ugyanis Tóth Imola továbbjutott a nemzetközi döntőbe, a három másik diák pedig középmezőnyben végzett.

Február 4-én, Sepsiszentgyörgyön került sor az Implom József Helyesírási Verseny országos szakaszára. Szatmár megyét négy diák, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium tanulói képviselték.

Az Implom József Helyesírási Versenyt már évek óta a középiskolák IX-XII. osztályos tanulói számára szervezik meg, célja anyanyelvünk ápolása, a nyelvhasználat iránt érzett felelősségtudat és az anyanyelv szeretetének erősítése. A verseny minden fordulóján a versenyzők évfolyamtól függetlenül egységes tollbamondást írnak, és egységes helyesírási feladatlapot töltenek ki.

A országos szakaszra az évfolyamok legjobbjai jutottak el. Szatmár megyéből négy diák bizonyíthatta be tudását a Sepsiszentgyörgyön megrendezett döntőn, név szerint Benedek Karola IX. osztályos diák, Bodonyi Andrea, XI. osztályos diák, Kósa Mónika XII. osztályos tanuló, valamint Tóth Imola XII. osztályos diák. A versenyre a tanulókat Téglás József magyartanár készítette fel.

A összpontozás alapján Szatmár megye harmadik helyen áll, ugyanis Tóth Imola továbbjutott a nemzetközi döntőbe, a három másik diák pedig középmezőnyben végzett. Az Erkel Ferenc Gimnázium által szervezett Kárpát-medencei döntőre Gyulán, Implom József nyelvész és magyartanár szülővárosában kerül sor február végén.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: