2009-04-02 18:37:40• hírek • Ferenczi Noémi

Kölcsey napok – változatos programok, kitűnő hangulat

Csütörtökön délután kezdetét vette az idei Kölcsey napok. A megnyitót követően változatos és érdekes programok sora követte egymást, melyek közül az iskola minden diákja kiválaszthatta azt, amelyik a legjobban érdekelte. A legnagyobb érdeklődés talán a Megasztárt övezte, melyen zsúfolásig megtelt az iskola díszterme.

A megnyitón Elek Imre igazgató szólt néhány szót az iskola közösségéhez. Elmondta, egy iskola élete nem csak munkából áll, időt kell szakítani a közös ünnepekre, egyéb közös programokra.

A köszöntő után több párhuzamos program kezdődött: aszfaltrajz verseny, német nyelvű vetélkedő, Tudományos Diákköri Konferencia (TDK), valamint fizika kísérletek bemutatója.

A termeket végigjárva, az összes programot nagy érdeklődés övezte. A német nyelvű vetélkedőn például bebizonyosodott, hogy a kölcseys diákok akár német nyelven is remekül feltalálnák magukat egy állásinterjún. A TDK-án nagyon komoly és összetett témákat „boncolgattak" a diákok, úgy mint az autoimmun betegségek. A fizika kísérletek bemutatóján pedig a fizikai folyamatok „varázslatos" oldalát ismerhették meg a diákok.

Az aszfaltrajz verseny, melyen az iskola kisdiákjai vettek részt, viszonylag hamar lebonyolódott, viszont annál szebb alkotások születtek.

 

Ezek befejeztével megkezdődött a rendezvény egyik legizgalmasabb programja, a Megasztár, vagyis a kölcseysek házi tehetségkutató versenyének második fordulója. Ezúttal 12 versenyző lépett színpadra, közülük négyen estek ki, azonban a diákok szavazataikkal továbbjuttathattak egy versenyzőt a következő fordulóba.

A Megasztár izgalmai után a díszteremben folytatódott a rendezvény. Fellépett a Pegazus együttes, melynek két köcseys diák tagja, majd pedig tánc és break következett. Ezután az önfeledt nevetésé volt a főszerep, ugyanis az iskola XII. E osztályának diákjai egy Csongor és Tünde paródiát mutattak be diáktársaiknak.

A pénteki nap programja, mely bővelkedik sportrendezvényekben, hasonlóan izgalmasnak ígérkezik. Délelőtt 11-től lesz a német kabinet avatása, majd 14 órától tanár-diák kosárlabda-mérkőzés kerül megrendezésre az iskola udvarán, ezt követően pedig röplabda, labdarúgás, kosárlabda, sakk és asztalitenisz.

A sportprogramokon kívül lesz Harry Potter olvasóklub, rövidfilm-bemutató, idegennyelv-vetélkedő, majd pedig karaoke. „Nyelvében él a nemzet" címmel, nyelvi vetélkedő, a kétnapos rendezvény zárásaként többek között az iskola színjátszócsoportja is színpadra lép.

A képekre kattintva elérhető a képgaléria

"Állásinterjún" tették próbára nyelvtudásukat a diákok

A fizika rejtelmeivel is ismerkedhettek a kölcseysek

Az aszfaltrajz versenyen varázslatos rajzokkal díszítették fel az iskolaudvart a "kicsik"

Érdekes dolgozatokat mutattak be a diákok TDK-án

A délután folyamán zajlott a Megasztár második fordulója

A fellépők ezúttal is jólismert dalokkal készültek, melyet a közönség velük együtt dúdolt

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: