2015-03-16 00:35:10• hírek • Szatmar.ro

Kolcs községben is megemlékeztek március 15-éről

A szokásoknak megfelelően Kolcs községben is megemlékeztek 1848 március 15-ről. A résztvevők, soraikban Pataki Csaba szenátorral, a Szatmár megyei RMDSz elnökével, Domokos Sándorral, Kolcs község polgármesterével, Kallós Zoltán iskolaigazgatóval továbbá a helyi tanácsosokkal, lelkipásztorokkal a község valamennyi települését felkeresték.

Vasárnap reggel 9 órakor Szamoskóródon kezdődött az ünnepségek sora, ahol a református parókia falán található emléktáblánál helyezték el a megemlékezés koszorúit a résztvevők. Innen a község legkisebb lélekszámú református közösségébe látogattak el, Dobrácsapátiba, ahol a lelkes gyülekezet épp egy nappal előtte helyezett el a templom falán egy márványtáblát, mely az első és második világháborús hősök emléke előtt tiszteleg. Erdei-Árva István lelkipásztor elmondása szerint a későbbiekben szeretnék a hősök nevét is kőbe vésni.

Pataki Csaba, az RMDSZ megyei elnöke beszédében méltatta az elődök bátorságát és felhívta a figyelmet, hogy a harcot napjainkban is folytatni kell, hiszen kiharcolt jogaink megtartásáért folyamatosan tenni kell.

Ezután Kiskolcson a református templom előtt található kopjafánál, illetve Nagykolcson az Oroszhegyi Józsa emléktáblánál koszorúztak a jelenlévők. Szamoskrassón fejeződött be a megemlékezések sora, ahol megkoszorúzták az első világháborús hősök emléktábláját, valamint a Darvay-kúria előtt található Bem-szobrot.

Ezt követően a Szamoskrassói Bem József Általános iskola diákjai, Man Gabriella tanárnő vezetésével, egy rövid, de színvonalas műsorral kedveskedtek a megjelenteknek.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: