2016-05-23 14:10:35• hírek • Választási hirdetés

Kökényesdet nem vezetni, hanem szolgálni akarom

Kökényesd földrajzi elhelyezkedése miatt némiképp nehezebb helyzetben van, ha fejlesztésekről van szó, de kitartással itt is elérhető minden - vallja a polgármesterjelölt.

Tóth Zoltán, 43 éves, nős, egy gyermek édesapja, közgazdász vagyok. Bár már sokkal korábban tagja lettem az RMDSZ-nek, a 2005-ös különválást követően a megalakult Kökényesdi RMDSZ szervezet vezetőjének választottak meg. Kitartó és türelmes vagyok, aki a kitűzött célokat meg akarja valósítani és ennek érdekében mindent meg is tesz. S hogy miért szeretnék Kökényesd polgármestere lenni?

Változást szeretnék a községben, fejleszteni a települést s eddigi tapasztalataimat a közösség javára fordítani - de a legfőbb cél a béke és az egyetértés megteremtése! Kökényesd fejlődése mondhatni 2005-ben kezdődött el úgy igazán, hiszen akkor lett önálló község - megkezdődött az addig sok helyen még csak kővel is alig feltöltött utak aszfaltozása, járdák öntése - ami egy nagyon nagy megvalósítás volt! -, megújult a kultúrotthon, az iskola, a település központjában játszótér, dísztavas park lett kialakítva, bővült a villamoshálózat.

Az elmúlt négy év azonban holtvágányon telt el - ezt a lemaradást kellene behozni, ezt a lemaradást szeretném behozni és a 2005 - 2012 közötti időszak szép fejlődését folytatni, modernizálni a közvilágítást, megkezdeni az ivóvíz- és csatornahálózat kiépítését - igen, így mondom: megkezdeni, ugyanis iszonyatosan le van maradva, a hálózatkiépítés 20 %-a ha kész van. A helyzetet ráadásul az is bonyolítja, hogy a vezetékrendszert a vasúti sínek alatt kell „áthozni" Halmiból, ami bár valóban egy nehéz feladat, de mégsem indokolja, hogy a vízszolgáltató ennyire megfeledkezzen rólunk!

Van még pár kilométernyi leaszfaltozatlan út a községben, azt is szeretném rendbe tenni, valamint a mezei utak állapotát javítani, a porták előtti hidacskákat rendbe tenni s közben természetesen nyitott szemmel figyelni: hol és milyen pályázatokat tudok megcélozni a település fejlesztése érdekében. Talán megmosolyognak, de én szolgálni és nem vezetni akarom ezt a községet.

Bár nem gyakorló polgármesterként, de én is érzékeltem, mennyivel nehezebb volt a megye mostani vezetőjével - azelőtt könnyebben értünk el eredményeket és könnyebben értettünk szót is a megyei tanács elnökével. Remélem - a magunk érdekében is -, hogy ezt a tisztséget a következő négy évben Pataki Csaba tölti majd be.

(x)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: