2010-12-20 16:39:26• hírek • Szatmár.ro

Ünnepség Kökényesden

Hétfőn megtartották a hagyományos karácsonyi ünnepséget Kökényesden.

A rendezvényt a téli vakáció előtti utolsó tanítási napot tartják meg minden évben - volt rá példa, hogy a községháza előtti téren, illetve a kultúrotthonban. A hidegre való tekintettel ezúttal az iskola adott helyet az eseménynek, amelyen az összes iskolai osztály fellépett valamilyen műsorral.

Volt színdarab, regősének, kántálás, elhangzottak karácsonyi versek: mindenki jól szórakozott. A legjobban azonban a gyerekek örültek, akik a végén ajándékcsomagot kaptak. Az önkormányzat ebben az évben a szűkös anyagi keret ellenére is elő tudta teremteni a csomagok megvásárlásához szükséges pénzösszeget: összesen 450 csomag készült el, és került kiosztásra

Lukács Dénes, iskolaigazgató portálunknak elmondta: a karácsonyi ünnepség nem csak az ajándékozásról és az egymás iránti szeretet kifejezéséről szól, hanem például a betlehemezés szokásának a fenntartásához is szól.

- Kökényesden hál'Istennek még ma is élénken élnek az ősöktől örökölt betlehemesek, kicsik és nagyok nem csak a rokonokat, ismerősöket kántálják meg, hanem az egész települést végigjárják énekeikkel. Azt szeretnénk, ha ez a szokás megmaradna, ezért fontos, hogy a betlehemes játék is bemutatásra kerüljön ezen az ünnepségen.

Csedregben ugyancsak hétfőn rendezték meg az iskolai ünnepi rendezvényt, itt is megkapták ajándékcsomagjaikat a diákok.


Kökényesdi karácsonyi ünnepség
Kökényesdi karácsonyi ünnepség


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: