2011-02-03 15:40:36• hírek • szatmar.ro

Kökényesd – illetékek 2011-re

A ház-, gépjármű- és mezőgazdasági területadók terén nem történik változás: a kökényesdi tanácsosok egyöntetű véleménye szerint a jelenlegi gazdasági helyzetben nem terhelhető tovább a lakosság, főleg, hogy amúgy is alacsony az adófizetési hajlandóság a községben.

Az illetékek többsége is megmarad tavalyi szinten. Ime a fontosabbak: kultúrotthon bérleti díja – 700 lej lakodalmakra + 500 lej garancia; be nem jegyzet mezőgazdasági járművek rendszáma – kistraktorokra 30, nagyokra 60 lej; éjjeliőrségi illeték – 37 lej/18-65 év közötti férfiak.

A hulladékszállítási illetékről hosszabban tárgyaltak a döntéshozók szerdai ülésükön, ugyanis az eddigi, 2,5 lejes havi gazdaságonkénti díjból nem lehet a szolgáltatást fenntartani. A javaslat szerint személyenként évi 20 lejben állapították meg az új díjat magánszemélyek, 150 lejben cégek esetében. Szó esett arról is: valamilyen módon kötelezni kellene az embereket arra, hogy mindenki kifizesse ezt az illetéket. Egyes tanácsosok felvetették: más községek példája nyomán Kökényesden is be lehetne vezetni az úgynevezett „matricás módszert”, amelynek lényege, hogy csak azok szemetét viszik el, akik matricát ragasztanak a kukára vagy a zsákra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: