2010-03-10 19:37:04• hírek • Szatmár.ro

Kökényesd: komoly adóelmaradások

A költségvetés leosztásakor hátrányból indult Kökényesd a kifizetetlen adók miatt.

A pénzügyi igazgatóságtól kapott 320 000 lej csak a felét teszi ki a helyi önkormányzat idei teljes működési költségeinek, így a maradékot a helyi bevételekből kell majd pótolni. Ezt Simon Levente polgármester szerint csak úgy lehet elérni, hogy drasztikus pénzbeszedési módszerekhez folyamodik a helyi önkormányzat: már értesítette a polgármesteri hivatal jogi képviselőjét, hogy az kezdje meg a lefoglalási procedúrák elindítását.

- Az, hogy az emberek nem fizették be az adók nagy százalékát, jelentősen befolyásolja a költségvetésünket: a „fináncoktól" épp emiatt kaptunk ilyen keveset - jelentette ki Simon. - Az a négyszázazer lej, ami „lemaradt" büntetésként a kapott összegekből, a mellékutcák felének az aszfaltozására elegendő lett volna.

Simon kifejtette: bebizonyosodott, hogy hosszú türelemmel sem lehet semmire menni az adókat rendszeresen be nem fizetőkkel szemben, így az egyedüli megoldás a kényszervégrehajtás lesz. Vannak olyan családok, amelyek 5000-7000 lejjel tartoznak, évekre visszamenőleg. Elsősorban a külterületek utáni adó az, amit nem hajlandó kifizetni az emberek többsége.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: