2009-12-08 08:48:07• hírek • Szatmár.ro

Kökényesd: nehezen fizetett adók

Igen komoly gondok vannak az adófizetéssel Kökényesden.

Mindössze 60 százalékban fizették be jelen pillanatig az adóikat a kökényesdiek, azzal együtt, hogy az utóbbi hetekben megnőtt az adófizetési kedv - jelentette ki honlapunknak Simon Levente, a község polgármestere. Év végéig még legalább 300 000 lejt kellene behajtani a lakosságtól, amire nem sok esély van.

- Két évvel ezelőtt volt hasonló a helyzet, és tavaly úgy tűnt, normalizálódnak a dolgok, elég, ha szép szóval elmagyarázzuk az embereknek, miért is fontos az állam iránti tartozások időben való rendezése. Mostanra bebizonyosodott, addig nem tanulja meg ezt a lakosság egy része, amíg nem élünk a törvényes lehetőségekkel: indítványozni fogom, hogy kössünk szerződést egy végrehajtóval, és kezdjük el a lefoglalásokat.

A kökényesdi elöljáró szerint a furcsa az, hogy éppen azok bírálnak a leginkább, akik el vannak maradva az adóikkal - a tartozók egy része ráadásul módos ember.

Az adófizetések lemaradása miatti anyagi helyzet olyan súlyos, hogy ebben az évben a községben az óvodás és iskolás gyermekek megajándékozására sem jutott pénz, és több utcát önkéntes munkával fognak lekövezni a közeljövőben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: