2009-03-09 16:18:42• hírek • Szatmár.ro

Kökényesd: gondok az adókkal

Simon Levente a Szatmar.ro internetes portálnak elmondta: a mezőgazdasági területek utáni adónak tavaly csak a 10 százalékát fizették ki a községben.

Mivel az idei költségvetésleosztási rendszerben figyelembe veszik az adófizetési kedvet is, a helyzet oda vezet, hogy mintegy 400 000 lejtől esik el a helyi önkormányzat: azaz a tervezettnél ennyivel kap kevesebbet 2009-re.

A Kökényesdi Polgármesteri Hivatal most drasztikus intézkedések bevezetését helyezte kilátásba: a héten az önkormányzat illetékes alkalmazottjai otthonukban keresik fel az adóhátralékkal rendelkezőket, és, ha ezt követően sem lesznek hajlandóak fizetni, akkor végrehajtási eljárást kezdeményeznek ellenük.

A községi elöljáró nemtetszését fejezte ki a lakosok többségének a hozzáállásával kapcsolatban: - Ha a lecsökkentett költségvetés miatt nem fog semmiféle beruházás történni a községben, az emberek bennünket fognak szidni, pedig csakis magukra vethetnek majd. Meg kell értenie mindenkinek: az adófizetés nem egyéni kötelezettség, hanem az egész közösség sorsára hatással van.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: