2010-12-14 15:40:51• hírek • Szatmár.ro

Kökényesd alpolgármestere: Kárász Endre

Az RMDSZ-es alpolgármesterjelölt 10 szavazatot kapott a 11-ből a keddi tanácsülésen.

Kedden alakult meg a november 28-i előrehozott választások nyomán összeállt új Kökényesdi Helyi Tanács, amelynek 7 RMDSZ-es, 2 PD-L-s, egy PNL-s és egy független tagja van. Miután Stan Sonia községi jegyző megnyitotta az ülést, a korelnök, Bárány Elek kellett volna, hogy felolvassa a napirendi tervezetet, viszont - feltehetőleg meglepődése miatt - ezt nem tudta megoldani, így Eugen Chiorean, a prefektúra főjogásza vette át a szót.

Chiorean a döntéshozói feladatokról beszélt, rámutatva: a helyi önkormányzat jogot jelent az önrendelkezésre, viszont a jog mellé társulnia kell a tanácsosok alkalmasságának, tenniakarásának - kifejezte reményét, miszerint a kökényesdi döntéshozók megfelelnek ennek a követelménynek.

A 11 megválasztott tanácsos sorra letette a hivatali esküt, majd meg kellett választani az új alpolgármestert. Kárász Endre, az RMDSZ színeiben polgármester-helyettesi tisztséget nyert fiatalember gazdálkodó és a helyi pálinkafőző működtetője. Mint aztportálunknak elmondta: úgy érzi, alkalmas lesz a feladatok ellátására, a településgazdálkodással kapcsolatos ügyek rendezésére.

Kollégája, a község polgármestere úgy látja, Kárász ezt már több alkalommal is bizonyította, ezért is esett rá a választás. A helyettes ennekelőtte volt már önkormányzati sofőr is, és akkor akármilyen komplikált, pályázatokkal kapcsolatos megbízást is elvégzett, többször Bukarestben is volt küldetésben. Természetesen a koccintás sem hiányzott a keddi első tanácsülést követően.


Kökényesden alpolgármestert választottak
Kökényesden alpolgármestert választottak


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: