2010-10-26 09:27:36• hírek • Szatmár.ro

Kökényesden is választanak

November 28-án rendezik meg a kökényesdi előrehozott választásokat.

Immár a harmadik, felszlott tanácsú közigazgatási egységben is sor kerül az időközi választásra: a Prefektúra közleménye szerint megjelent a kökényesdi tanácsválasztásra vonatkozó törvény, a helyi lakosok november 28-án kereshetik majd fel a szavazóházakat. A pártlistákat, illetve a független jelöléseket november 8-áig lehet benyújtani, a választási kampány november 13-án kezdődik és 27-éig tart.

A Kökényesdi Helyi Tanácsa feloszlatását még 2009. februárjában kezdeményezte a Prefektúra, azt követően, hogy több, mint két hónapig nem tartottak ólést a döntéshozók.

A polgármester, Simon Levente mindent megtett, hogy megakadályozza a testület felbomlását, azonban hiába fellebbezett többször is: a végszót két hónapja mondta kia  táblabíróság.

Kökényesd mellett annak idején még a kaplonyi és a szaniszlói döntéshozó testületeket oszlatták fel ülések hiánya miatt, de ezek esetében már működik az új tanács.

Kökényesden azzal együtt, hogy új testületet választanak, új alpolgármester is lesz, lévén, hogy az eddigi polgármesterhelyettes, Egresi László elhunyt. A község volt a megye egyetlen olyan közigazgatási egysége, ahol száz százalékos RMDSZ-tanács tevékenykedett. A helyi és megyei vezetők remélik, hogy megismételhetik a sikert.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: