2019-01-11 06:08:29• hírek • Blikk.hu

Kőkemény megpróbáltatások várnak az elvonón Curtisre

Mindenkitől elbúcsúzott, majd a nyilvános beismerés után a következő lépést is megtette Curtis  – jelentkezett elvonóra.

A rapper – aki múlt nyáron zajos körülmények között szakított egykori jóbarátjával és zenésztársával, az őt nyilvánosan kábítószer-használattal vádoló Majkával  – a közösségi oldalán adott hírt magáról: itt jelentette be a rajongóinak, hogy – miután januári koncertjeit lemondta – ne is keressék az elkövetkező hetekben.
 

„Hat hét múlva jövök! Köszönöm mindenkinek, aki velem van. Addig ne írjatok üzenetet nekem, kérlek, mert úgysem lesz telefonom, ha visszatértem, mindenkivel konzultálok” – írta Curtis a bejegyzésében, majd azt is hozzátette: az oldalát mások kezelik majd, amíg ő gyógyul.
 

Nem várnak könnyű hetek az egykori újpesti futballistára, a hat hétben pokoli megpróbáltatások várnak rá a kezelésen, amelyet szakember felügyel majd.

– Aktív fogyasztóknál az első időszak az elvonásról szól, ami gyógyszeres kezeléssel is jár, ezt követi majd maga a rehabilitáció – nyilatkozta lapunknak dr. Funk Sándor addiktológus.
 

Nem kizárt, hogy Curtis magánintézményt választott a gyógyuláshoz, ezért is tarthat hat hétig a leszokás első időszaka, utána azonban még hosszú út vár rá, a legtöbben egy-másfél év után jelenthetik csak ki, hogy megszabadultak a függőségüktől. Ám tény, az első néhány hét vízválasztó lehet.

– A legnehezebb a második huszonnégy óra. A legtöbben ekkor adják fel, ami persze, nem jelent végső kudarcot. A szer hiánya enerváltságot, örömtelenséget okoz, amelynek súlyos mellékhatása van, a depresszióhoz hasonló hatást kelt, egyesekben az öngyilkosság gondolatát is felébreszti. Ezeket a napokat szigorúan ellenőrizzük, beállítjuk a gyógyszer mennyiségét – mondta a szakember, hozzátéve: az elvonás ideje alatt a komoly sóvárgás és a pszichés tünetek mellett a fizikai állapot is változik: ugrálhat a beteg vérnyomása, izzadás, remegés léphet fel.
 

Csak a család látogathatja

Az elvonón a beteg telefonját elveszik, hat hétig nem szabad kapcsolatba lépnie senkivel, csak az előre regisztrált családtagok látogathatják.

„Most fogsz igazán felállni, mert két év alatt nem láttalak ilyen erősnek, mint most. Mindenben melletted leszek” – írta Curtis legutóbbi posztja alá a menyasszonya, Kriszti. Különleges esetekben nem hozzátartozó is látogathatja a beteget, akár például Majka is, ami biztos nagy motivációt jelentene a gyógyulás útjára lépő Curtis számára.


További bulvárcikkekért keresd fel a Blikk.hu oldalát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: