2015-03-04 15:09:08• hírek • Szatmár.ro

Kokárdákat készítenek a gyerekek

A Szatmárnémeti RMDSZ székházában már nagyon készülnek a közelgő nemzeti ünnepre.

Szerdán lepte el az első gyerek-sereg a Szatmárnémeti RMDSZ-székházat, hogy ott együtt készítsenek kokárdákat a március 15-i ünnepségekre. Az elsők az Avram Iancu Általános Iskola tanulói voltak, akik a székház gyűléstermében ülték körül a hosszú asztalt és kezdtek neki a piros-fehér-zöld kitűzők készítéséhez.

A kokárdakészítési akció egyébként a Szatmárnémeti RMDSZ, a szatmári szervezet női tagozatának és a Magyar Ifjúsági Kezdeményezésnek a közös programja. A helyszínen megtudtuk: a következő napokban is sok apró vendége lesz az épületnek. Március 5-én a Balcescu-Petőfi Általános Iskola, 6-án a Kölcsey Ferenc Főgimnázium, 9-én a Ion Creanga Általános Iskola, 10-én a Mircea Eliade Általános Iskola, 11-én a 10-es Számú Általános Iskola, 12-én a Református Gimnázium és a szamoskrassói Bem József Általános Iskola, 13-án pedig a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum diákjai fognak kokárdákat készíteni.

Az elkészült kitűzőkből minden dolgos diák vihet haza, a többit a nemzeti ünnep alkalmával összegyűltek között osztják majd szét.

A kokárdakészítőkhöz bárki csatlakozhat, aki magának, családjának vagy baráti társaságának szeretne ilyet készíteni. Mint megtudtuk: természetesen nem csak gyerekeket várnak a minden hétköznap 13 és 16 óra között megtartott tevékenységre.

Kokárdákat készítettek a gyerekek

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: