2012-02-28 15:35:42• hírek • Szatmár.ro

Készíts magadnak kokárdát az RMDSZ székházban

Az 1848-49-es forradalomról és szabadságharcról minden év márciusának idusán megemlékezünk, feltűzzük ruhánkra a nemzeti színű kokárdát.

Az iskolában tanárok az esemény jelentőségéről beszélnek, ám ettől a huszonegyedik századi diákok lelki világához nehezen kerül közel egy olyan korszak, amelynek eszmeiségét nehezen érthetik meg több mint százhatvan év távlatából. A szatmárnémeti RMDSZ éppen ezért döntött úgy, hogy a tanfelügyelőséggel együttműködésben, igyekeznek olyan eseményt szervezni, amely segítségével szó szerint kézzelfoghatóbbá válik a történelmi esemény egy jelképe.

Az RMDSZ szatmárnémeti székházában (Mihai Viteazul utca 10. szám) március 1. és 14. között hétköznaponként  16 és 18 óra között iskolások készítenek majd kézműves foglalkozások keretében kokárdát saját maguknak és szeretteiknek. A kézműves foglalkozásokon bár beosztás szerint iskolák diákjai vesznek majd részt, ennek ellenére bárki bekapcsolódhat, aki szeretne sajátkezűleg készíteni egy kokárdát magának, amelyet azután az ünnepi eseménysorozaton viselhet is. A kokárda készítés közben tanárok beszélnek majd a szabadságharcról és a kokárda színeinek jelentéstartalmáról.

Iskolák szerinti beosztás:
Március 1. - Vasile Lucaciu Általános Iskola
Március 2. - Szatmárnémeti Református Gimnázium
Március 5. - Hám János Római Katolikus Teológiai Iskolaközpont
Március 6. - 10-es számú Általános Iskola, Mircea Eliade Általános Iskola
Március 7. - Ion Creanga Általános Iskola
Március 12. - Kölcsey Ferenc Főgimnázium
Március 13. - Aurel Popp Művészeti Líceum
Március 14. - Balcescu-Petőfi Általános Iskola és Avram Iancu Általános Iskola

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: