2014-08-14 11:36:19• hírek • Szatmár.ro

Koffeines arc-csoda

A kávéfogyasztás egy szertartás. Köztudott, hogy a kávéban található koffein a bőrre is jótékony hatást gyakorol.

Már-már mágikus erővel rendelkezik. A kozmetikai ipar is felismerte, hogy az egyik leghatásosabb természetes csodaszer, ami egyes bőrreakciók kezelésére legalkalmasabb alkotóelem. Számos kísérlet bizonyítja, ha a száraz bőrt olyan hidratálókrémmel ápolják, ami koffeint is tartalmaz, ennek hatására úgynevezett enzimes reakciók lépnek működésbe. Ez elsősorban azért fejti ki jótékony hatását, mivel a szarurétegben jelentősen megemelkedik a lipidek aránya, mindezt pedig az arcbőr is meghálálja.

A legnagyobb kozmetikai világmárkák, termékeik kiötlésekor az érzékeny- és száraz bőrűekre is gondolnak. Ezekbe a készítményekbe ugyanis a koffeinen kívül naspolyát is adagolnak, ami gyulladásgátló hatásáról vált közismertté. A két hatóanyagnak köszönhetően a bőr sokkal ellenállóbbá válik a kártékony környezeti hatásokkal szemben.

A hatás természetesen nem egyik napról a másikra észlehető, mintegy hat hónapos kezelést követően, a bőr egészségesebbé és rugalmasabbá válik. A kúra akkor a legeredményesebb, ha kiegyensúlyozott táplálkozással és pihentető alvással társul.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: