2014-01-29 17:49:39• hírek • Kocsis Zoltán

Köd és zúzmara vasárnapig Szatmár megyében

Szatmár megyében nem okozott és várhatóan a következő napokban nem is okoz jelentősebb gondot az ország dél-keleti részén tomboló tél. Ennek ellenére Eugeniu Avram kormánybiztos állandó készültséget rendelt el.

Victor Ponta miniszterelnök és Liviu Dragnea miniszterelnök-helyettes kedd este 19.30-kor és szerda délután 15.00 órakor is videokonferencia keretein belül informálódott az országban több helyütt tomboló tél okozta problémákról. A hétvégén Románia történelmében először kellett vörös színű riasztókódot elrendelni az ország három megyéjében is, ám Erdélyt kivéve valamennyi másik megyében sárga és narancssárga kódok voltak érvényben.

Szerdán 15.00 órától ismét vörös kódriasztást rendeltek el Braila, Buzau, Ialomita, Calarasi, Constanta és Tulcea megyékben. Egyes helyeken az óránként lehulló hó mennyisége eléri a 10-15 centimétert, a szél és a hófúvások ereje pedig a 80 km/h-át. Ennek következtében lezárták az A2-es autópálya Bukarest - Fetesti, valamint az A3-as autópálya Bukarest - Ploiesti közötti szakaszát, továbbá 27 országutat.

Szatmár megyében ezzel együtt szerencsére semmilyen rendkívüli eseményt nem okozott egyelőre az idei tél. Az időjárás-előrejelzések szerint vasárnapig, azaz február 2-ig ködös, zúzmarás idő várható. A kormánybiztos felszólított valamennyi illetékest és önkormányzati vezetőt: álljanak állandó készenlétben, hogy azonnal reagálni tudjanak, ha bármi rendkívüli történik.

Szatmár megye emellett igyekszik a bajban lévő megyék segítségére sietni. Ebből a célból hat, hóekével felszerelt és csúszásgátló-szóróval ellátott billenős teherautót, valamint egy hómaróval ellátott Mercedes Unimogot küldött az időjárás által sújtott területekre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: