2019-05-16 07:08:36• hírek • Bede Emőke

Koccanás miatt akadozott a forgalom a városközpontban

Két autóban is anyagi kárt okozott az a fiatal sofőr, aki szerda délután, az egykori Pannónia Szálló előtt csúszott ki a nedves aszfalton.

Az elsődleges információk szerint a BMW épp a körforgalomban haladt, amikor a vizes útfelületen kicsúszott, majd nekikoccant két másik kocsinak. Szerencsére a Szatmár megyei Volvóban és a Brassó megyei Volkswagenben is csak kisebb károk keletkeztek, személyi sérülés nem történt. A helyszínre ennek ellenére kihívták a rendőröket, akik a vizsgálat részeként a fiatal sofőrt a kórházba kísérték, hogy véralkoholszintjét megállapítsák.

Az utóbbi időben megszaporodtak Szatmárnémetiben a koccanásos balesetek, melyekhez természetesen a nedves útfelület is hozzájárult. Az esőben vagy vízátfolyásos úton való vezetés egyik legnagyobb veszélye az aquaplaning, vagy magyarosabb kifejezéssel élve, a vizenfutás jelensége. Ilyenkor a gumiabroncs elveszti a közvetlen kapcsolatot az úttal, szinte úszik az úton. Így természetesen a tapadás megszűnik, és a gépjármű szint irányíthatatlanná válik. Ám ezt a veszélyt nem nehéz kiküszöbölni: az autóvezetőnek ilyenkor körültekintően és a szokottnál lasabban kell vezetnie az érintett útszakaszokon.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: