2005-08-02 18:27:49• hírek • Szatmar.ro

Koalíciós szakítópróba

A két házelnöknek: a Năstase-Văcăroiu párosnak távozni kell – jelentette ki a D.A. szövetség.

Az elmúlt hetekben felröppent kormányátalakítás témája kisebb-nagyobb feszültségeket keltett a koalíciós partnerek között. A feszült hangulat az előrehozott választások beharangozásakor kezdődött, mivel ez a Konzervatív Párt biztos kiesését jelentette volna a parlamentből, nem teljesen titkolt cél ez is volt. A Demokrata Párt elnöke Emil Boc és Traian Băsescu még most sem tettek le teljesen az előrehozott választások lehetőségéről, sőt ezt használják fel a PC kontrolálására.

A legutóbbi koalíciós egyeztető gyűlésen az esetleges kormányátalakítás témáját boncolgatták, de mint utána nyilatkozta Tăriceanu erre még nincs határidő. Mint fontosabb téma merült fel a két házelnök leváltása, talán éppen a kormányátalakítás lebegtetésével próbálják az eddig bizonytalankodó Dan Voiculescu által vezetett pártot jobb belátásra bírni a parlament két elnökének kérdésében. A D.A. szövetség véleménye szerint ez lehet a legkisebbek politikai vizsgája.

A feszültségek a Liberális Párton belül valamelyest csillapodni látszanak, viszont a pártok közötti üzengetés élénkül. Mona Musca reagálva Markó Béla nyilatkozatára távozásával kapcsolatban azt mondta, hogy számos nézetkülönbség volt kettejük között, és a volt miniszter asszony Markó Bélát hibáztatja bizonyos reformok elmaradásáért.

 

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: