2012-02-21 12:38:11• hírek • MTI

Klimt-giccsek versenyét hirdette meg egy osztrák múzeum

"A legrosszabb Klimtet", pontosabban a híres festő motívumaival díszített legbizarrabb emléktárgyat keresik egy bécsi múzeum pályázatán.

A Bécs Múzeum egyik internetes közösségi portálon meghirdetett versenyére "a legszörnyűbb vagy legabszurdabb" szuvenír vagy használati tárgy fotójával lehet benevezni. A feltétel, hogy a tárgyon Gustav Klimt valamelyik festményének részlete legyen látható.

Az eddig beérkezett fotókon Klimt mesterműveit viszontláthatjuk gördeszkán, matrjoskababákon, de gumióvszeren és papírzsebkendőn is.

Gustav Klimtnek, a múlt századforduló egyik leghíresebb osztrák festőművészének az alkotásait a korabeli társadalom egy része értetlenséggel és megbotránkozással fogadta. Mára Klimt festményei - mint A csók, a Danae vagy az Adele Bloch-Bauer arcképe címűek - a város egyik fő turisztikai vonzerejét jelentik, reprodukciójuk lépten-nyomon megtalálható a szuvenírárusok és múzeumi boltok kínálatában.

A sajátos akcióval a festő születésének 150. évfordulójára akarják felhívni a figyelmet a múzeum. Az a tíz beküldő, akinek a "leletei" a legtöbb vitát vagy hozzászólást váltják ki a közösségi portálon, exkluzív tárlatvezetést nyernek a múzeum - természetesen eredeti festményekből álló - Klimt-kiállítására.

A legbizarrabb szuveníreket keresik

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: