2008-03-18 19:38:10• hírek • István Löchli

Klímavédők a multik között

Tizenöt "Klímavédő" multinacionális vállalat a WWF nemzetközi természetvédő szervezettel együtt környezettudatosabb működésre bíztatja az üzleti szférát.

A klímavédő vállalatok is felismerték ugyanis annak a veszélyét, hogy amennyiben 2050-ig nem csökken legalább 50%-kal az üvegházhatású gázok kibocsátása, a globális felmelegedés meghaladja a kritikus 2 Celsius fokot.A WWF 1999-ben indult „Klímavédők” kezdeményezésében jelenleg a Catalyst, a Collins, a Hewlett Packard, az IBM, a Johnson and Johnson, a Lafarge, a Nike, a Nokia, a Novo Nordisk, a Sagawa, a Sony, a Spitsbergen Travel, a Polaroid, a Tetra-Pak és a Xanterra vesz részt. Ők - cégre szabottan - vállalták hogy innovatív stratégiák alkalmazásával a termékek és a termelési folyamat energiatakarékos és energia-hatékony lesz, a szállításban is figyelembe veszik az energia-felhasználás csökkentését, és megújuló energiaforrások alkalmazására térnek rá.

A 15 multinacionális cég felismerte, hogy a klímaváltozás nemcsak veszélyeket, de lehetőségeket is rejt az üzlet számára: a hatékonyságuk növelésével több száz millió dollárt spórolnak. Ezzel bebizonyítják, hogy a környezettudatosság nemcsak összhangban van a részvényeseik elvárásaival, de gazdaságilag is jövedelmező.

"Eltökéltek vagyunk hogy felhasználjuk a technológiai lehetőségeinket és tapasztalatunkat az ökológiai lábnyomunk csökkentésére, és támogassuk ebben a vásárlóinkat is."- nyilatkozta a Sony elnöke és vezérigazgatója.

A WWF meggyőződése, hogy ez további változásokat indukál majd az üzleti szférában, megerősítve a felismerést: a gazdasági növekedés és az üvegházhatású gázok csökkentése történhet egyidejűleg. Hiszen a növekvő CO2 kibocsátás árainak hatására az erőforrások hatékonyabb felhasználása a termelés során és az alacsonyabb energia igényű, jobban működő termékek az üzleti gyakorlat részévé válhatnak.

WWF

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: