2012-09-09 18:38:28• hírek • Szatmár.ro

Klezmer koncert a zsinagógában: de hogy került a melltartó a tubába?

David Klezmer Quintet és Klein Judit koncertezett a Nagy Zsinagógában. A különleges zene kedvelői megtöltötték a termet, de olyanok is voltak, akik a zsinagóga előterében voltak kénytelenek végighallgatni a remek koncertet, amelyből a humor sem hiányzott.

A G. M. Zamfirescu Művelődési Központ egy évvel ezelőtt szervezett nagy sikerű klezmer koncertet, akkor az amerikai házaspár, Elisabeth Schwartz és Yale Strom zenélt a zsinagógában. A központ munkatársai az akkori zajos siker hatására elhatározták, hogy évente legalább egyszer ilyen koncerttel lepik meg a minőségi élő zene rajongóit.

A vasárnapi koncertre meghívott, Klein Judittal kiegészített David Klezmer Quintet remek választás volt, a koncert során megismerkedhettünk a klezmer zenészek életével és meghallgathattunk több, különböző nemzetek zenei világából merítő dalt is. Kevés hiányzott ahhoz, hogy a teremből néhányan táncra perdüljenek a ritmusos zene hallatán, annyira magával ragadta a közönséget a muzsika.

A kitűnő zenei előadás, amit Klein Judit remek hangja tett felejthetetlenné, igazán szórakoztató volt. Amellett, hogy betekintést nyerhettünk a klezmer zenészek nehéz, vándorlással és zenéléssel teli életébe, megtudhattuk azt is, milyen tényezők nehezítették igazán a zenész mindennapjait: a tubából a közönség nagy meglepetésére egyebek mellett egy sörösdoboz és egy melltartó is előkerült.

Klezmer koncert volt a zsinagógában

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: