2014-04-07 02:35:47• hírek • Blikk.hu

Klein Dávid szavazófülkéből ment az Everestre

A rá váró erőpróba ellenére sem feledkezett meg állampolgári kötelességéről Klein Dávid , aki a világ legmagasabb csúcsának oxigénpalack nélküli megmászása előtt vasárnap lakóhelyén, Érden adta le szavazatát az országgyűlési választáson.

A Spar Everest Expedíció hegymászója a voksolást követően a Liszt Ferenc repülőtérre indult, ahol érzékeny búcsút vett szeretteitől, aztán repülőre szállt, amely Isztambulba, majd Katmanduba vitte. De vajon az elemózsián túl mit rejt még a csomagja?

Az expedíció csaknem 200 kilós felszerelése nagyjából 6-8 hatvanliteres hordóban jut el Bécsen keresztül az alaptáborig. A több rétegből álló hegymászóruházatban, illetve „holdjáró" bakancsban a csúcs felé induló Dávid innen egy „disznónak" is nevezett, végtelen mennyiségű cuccot elnyelő, teherautóponyvából varrt húzózsákban, illetve hátizsákjában viszi tovább holmiját. Hálózsákja ugyan mínusz 40 fokig véd, de olyan nehéz, hogy feljebb már annak két alpesi változatában hajthatja csak álomra fejét. Bár sátrai egyenként 300 ezer forintba kerültek, cserébe nem kell attól tartania, hogy a szakadékban kötnek ki.

A teljes cikket itt olvashatod el!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: